Blog
Mivel nem szabad

Mivel nem szabad

Bár, az új építésű ingatlanok többsége fel van szerelve automata tűzoltó berendezéssel, ez azért nem mondható el a régi építésű családi házakról, vagy akár 100 éve épült paraszt házakról.

Sajnos az is igaz, hogy sok családi otthonban még egy egyszerű porral oltó készülék sincs kéznél, pedig az elektromos zárlat, vagy vezeték túlterhelés által keletkezet tüzet azzal lehet oltani.

Elektromos tüzet tilos vízzel oltani!

Az oltáshoz használjunk porral oltó kézi tűzoltó készüléket vagy ha olyan nincs a háznál, akkor használhatunk homokot vagy valamilyen nem gyúlékony, nagy felületű anyagot, amely elzárja az oxigént a tűztől.

Javasolt otthon egy tűzoltó készülék készenlétben tartása, mert a kezdeti tüzek oltására hatékonyan alkalmazható,
így megfékezhetjük a kezdődő tüzeket, védelmezve családunk és vagyontárgyaink épségét.

Bármilyen tűz észlelése során a legfontosabb a gyors helyzetfelmérés. A tűz másodpercek alatt rohamosan elterjedhet, így ha látunk esélyt a tűz megfékezésére és eloltására, akkor azt azonnal kezdjük meg. Ha nincs ilyenre lehetőség, akkor az első dolgunk a tűzoltók értesítése legyen, és csak utána kezdjünk bele a tűz oltásába, illetve a kármentésbe.

Tags :

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .